PVC stolarija – za zdravlje Vaših ukućana, uštedu i estetiku

Ako ste se pitali kakve sve promene u Vaš život može uneti nova stolarija, mi Vam pružamo neophodne odgovore. PVC stolarija se trenutno izdvaja kao jedan od najtraženijih proizvoda u građevinarstvu, koji je ostavio daleko za sobom sve ostale vrste stolarije. Razlozi su mnogobrojni, a mi izdvajamo tri najvažnija.

Kako PVC stolarija utiče na zdravlje?

PVC stolarija može imati izuzetan učinak kada je, pre svega, Vaše i zdravlje Vaših ukućana u pitanju. Zdravlje bi uvek trebalo da nam bude na prvom mestu, te bi zato trebalo voditi računa i o izolaciji doma.

To ćete najlakše postići ako Vaša odluka bude PVC stolarija. Naime, kako se PVC stolarija pravi od recikliranih PVC materijala, koji se lako prilagođavaju svim mogućim dimenzijama balkonskih vrata i prozora, to je i učinak koji ima PVC stolarija u dihtovanju mnogo bolji od svih ostalih vrsta stolarije.

Kada okviri za prozorska stakla i vrata od terase dobro dihtuju, nema bojazni da će, na bilo koji način, PVC stolarija dozvoliti prodor vlage ili hladnig ili toplog vazduha u unutrašnji prostor. Samim tim, smanjuje se i mogućnost razvoja vlage i stvaranje buđi u prostorijama, što može biti pogubno po respiratorne organe, kao što i prodor hladnig vazduha može naneti mnogo štete imunitetu.

Zašto PVC stolarija ujedno znači i uštedu?

Kako PVC stolarija ima vrhunske mogućnosti izolacije, to i samu sebe može veoma dobro isplatiti za vrlo kratko vreme. Samo razmislite koliko Vam, najpre na mesečnom a zatim i godišnjem nivou, PVC stolarija može uštedeti na računima za struju i grejanje – sigurno, neočekivano mnogo.

Sa njom neće biti potrebe za posebnim hlađenjem prostorija leti, odnosno dodatnim zagrevanjem zimi, jer će PVC stolarija dobro zaštiti prostor od svih spoljašnjih uticaja temepraturnih razlika, kao i vetra i svih vrsta padavina.

Druga prednost koju PVC stolarija pruža jeste dodatno čuvanje novca za održavanje. Dok ostale vrste stolarije zahtevaju minimum jednom godišnje posebno održavanje, poput farbanja i popravki sitnijih oštećenja, PVC stolarija ostaje onakva kakvu ste je i dobili, i traje i po pola veka. Troškovi za njeno održavanje kranje su zanemraljivi i ne iznose praktično ništa – dovoljno je da PVC stolarija bude prebrisana vlažnom krpom, kako biste skinuli prašinu sa njene površine.

Računajte i uštedu vremena pored uštede novca – PVC stolarija neće zahtevati Vaš dodatni angažman oko popravki, jer nju ne deformišu promene temperature, vlažnost vazduha ili padavine.

Kako PVC stolarija može zadovoljiti čak i visoke estetske kriterijume?

Na samom kraju, za sve one koji još uvek nisu rešili da im PVC stolarija postane izbor zato što brinu kako će se ona uklopiti u njihov enterijer, donosimo dobre vesti. Naime, sa napretkom tehnologije, vodilo se računa i o tome kako PVC stolarija izgleda, te kako je moguće dovesti do toga da se spoje njeni pozitivni učinci u izolaciji sa visokim estetskim kriterijumima.

Tako su stvorene folije u različitim bojama, ali i one sa teksturom svetlijeg ili tamnijeg drveta, u boji mahagonija i slično, te PVC stolarija zapravo postaje samo baza za ovakve aplikacije. Kako su i same folije izdržljive i ne trpe uticaj spoljašnjih faktora, to i one, kao PVC stolarija, traju dugo, a Vi možete izabrati pravu nijansu za sebe, kako biste uživali i u novom izgledu svog enterijera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *